LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"

Desfasurarea practicii

În perioada 16 - 26 octombrie 2016, s-a desfășurat Tabăra de creație în incinta Conacului Colonelului Petre Petrescu, în comuna Runcu, jud. Gorj, România. În cadrul taberei au participat elevii LAAP „Igor Vieru” şi studenţii anului II ai Academiei de Pictură ”Stati Art”. Evenimentul a fost găzduit de administraţia „Conacul Colonelului Petre Petrescu”, în cadrul proiectul cultural-educaţional organizat şi finanţat de Fundaţia Academică pentru Educație și Cultură „Voice of Art” din România în colaborare cu Compania GASPECO L&D S.A.

În cadrul proiectului au fost organizate două Expoziţii de pictură, prima vernisată în incinta Muzeului Judeţean Gorj Alexandru Ştefulescu din Tîrgu-Jiu, unde au fost expuse lucrări reprezentative pentru cele două instituţii de învăţământ, iar a doua expoziţie a fost inaugurată în incinta Conacului Colonelului Petre Petrescu, unde au fost expuse studii realizate de elevi şi studenţi în cadrul taberei de creaţie. Proiectul cultural-educativ a avut obiectivul de a susține elevii LAAP „Igor Vieru” şi studenții APSA să-și dezvolte aptitudinile artistice și studiul avansat al picturii în plein-air, şi să realizeze o serie de vizite la Muzeele de Artă din Târgu-Jiu şi jud. Gorj.

Administraţia Liceului Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” aduce sincere mulţumiri organizatorilor taberei de creaţie.

Desfasurarea practicii

În perioada 1-11 octombrie 2016, s-a desfășurat Tabăra de creație în incinta campusului Tăsuleasa Social, în localitatea Piatra Fântânele, jud. Bistrița-Nasăud. În cadrul taberei au participat elevii LAAP „Igor Vieru” şi studenţii anului I ai Academiei de Pictură ”Stati Art”. Evenimentul a fost găzduit de Asociaţia Tăsuleasa Social, în cadrul proiectul cultural-educaţional organizat şi finanţat de Fundaţia Academică pentru Educație și Cultură „Voice of Art” din România în colaborare cu Compania GASPECO L&D S.A. Administraţia Liceului Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” aduce sincere mulţumiri organizatorilor taberei, pentru susținerea tinerilor în dezvoltarea aptitudinilor artistice și a studiului avansat al picturii în plein-air.

Practica de vară a elevilor claselor a X-a și a XI-a în satul Oxentea, raionul Dubăsari

Practica de toamnă a elevilor clasei a X-a în satul Oxentea, raionul Dubăsari

✔   Conacul La Colonelu, Dobrița, jud. Gorj, România / 16 – 26 octombrie 2016 /

✔   Tăşuleasa Social, jud. Bistriţa Năsăud, România / 1 – 10 octombrie 2016 /

✔   Oxentea, r. Dubăsari, Republica Moldova / septembrie 2016 / - urmează să vă transmit contentul / cursul meu /