LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"

În perioada 14-23 aprilie 2015, un grup de elevii din clasa a IX şi până în a XII-a ai Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” au participat în cadrul Taberei de creație organizate în incinta celui mai mare Muzeu în aer liber din Europa, care se află în oraşul Sibiu, România. 

Tabăra de creaţie a fost găzduită de Complexul Național Muzeal ASTRA şi a fost sponsorizată de Fundaţia „Stai Art”, în cadrul Proiectului Cultural de susţinere a tinerilor talentaţi din învăţământul artistic preuniversitar din RM, desfăşurat pentru al treilea an consecutiv. 

În cadrul aceste tabere elevii au avut posibilitatea să viziteze muzee de referinţă din România, Muzeul Brukenthal din Sibiu şi Muzeu de Arte din Timişoara.

Mai mult: 

- Muzeul ASTRA, pretext pentru o poveste în culori 

- Pictura: Tabara de creatie pentru tinerii din Moldova, la Muzeul Astra Sibiu (foto) 

- Elevi din Republica Moldova, pictori in Muzeul in aer liber

În perioada 23 octombrie – 2 noiembrie 2015 s-a desfăşurat Tabăra de creaţie în incinta Complexului Național Muzeal ASTRA din Sibiu, România. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „Stai Art” în contextul Proiectului Cultural de susţinere a tinerilor talentaţi din învăţământul artistic preuniversitar din RM, desfăşurat pentru al treilea an consecutiv. La tabără au participat elevii Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” din treapta liceală, care s-au remarcat prin lucrările artistice realizate în baza temei de concurs „Copii după lucrările Marilor Maeştri”, lansată în perioada vacanţei de vară.

Tabăra profesorilor „Tradiții academice” la Muzeul Memorial „N.Bălcescu”, Râmnicu Vâlcea, România

Practica de vară a elevilor claselor a X-a și a XI-a în Transilvania

✔   Muzeul ASTRA, Sibiu, România / 14 – 23 aprilie 2015 /

✔   Muzeul ASTRA, Sibiu, România / 23 octombrie – 02 noiembrie 2015 /

✔   Tabăra profesorilor „Tradiții academice” la Muzeul Memorial „N.Bălcescu”, Râmnicu Vâlcea, România / iulie 2017 /

✔   Dealu Frumos, România / iunie 2015 /