LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"

Distincțiile și realizările elevilor

Premierea elevilor LAAP în cadrul Concursului Jan Alojzy Matejko

Pe 5 octombrie, 2018 în cadrul Concursului-Expoziție de Arte Vizuale Ediția a VI-a „Jan Alojzy Matejko”, dedicat aniversării a 100 ani de independență a Republicii Polone și organizat de Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova, elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” au fost premiați cu locurile întâi și doi la Compartimentul Pictură și Compartimentul Grafică.

Expoziţia – Concurs de Arte Vizuale „Jan Alojzy Matejko” 2017, ediţia a V-a.

Elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” au fost distinşi cu locuri premiante în cadrul Expoziţiei – Concurs de Arte Vizuale „Jan Alojzy Matejko” 2017, ediţia a V-a. Manifestarea culturală este dedicată zilelor culturii Polone în Republica Moldova.

Pe 2 noiembrie 2017, în cadrul inaugurării expoziţiei la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, au fost distinşi cu Premiul I pentru Pictură, elevul Maxemciuc Ilie (cl. a X-a), Premiul Zen Club Moldova, eleva Maxemciuc Elena (cl. a X-a) şi Diplome de excelenţă, elevilor Mîndrean Doina (cl. a XI-a), Timoşinina Ana (cl. a X-a).

Cu media generală de 7,82 şi rata de promovabilitate de 100%, Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” s-a clasat şi anul acesta printre primele 10 instituţii de învăţămînt din Republică conform rezultatelor obţinute la examenul de Bacalaureat. Liceul se află pe locul 6 în Republică şi pe locul 4 în Municipiul Chişinău. Felicitări absolvenţilor noştri, unii dintre care deja au fost admişi la studii în instituţiile de învăţămînt superior din ţară şi din străinătate. Le dorim mult succes în viitorul academic!

Concurs !!!

În atenţia elevilor şi profesorilor de specialitate al Liceului Academic de Arte Plastice “Igor Vieru!

Administraţia are plăcere să  anunţe Concursul cu tematica –

Felicitarea LAAP „Igor Vieru” 2014

Puteţi să vă expuneţi liber potenţialul creator şi ideile plastice pe marginea temei Sărbătorilor de iarnă. Concursul este deschis pentru două categorii de vârstă - ciclul gimnazial şi liceal. La fiecare categorie de vârstă va fi selectată câte o lucrare câştigătoare. Pentru locurile I elevii vor fi menţionaţi cu premiu oferit de către Administraţia Liceului, iar una din lucrările premiante va fi publicată în formă de felicitare pentru Sărbătorile de iarnă!

REGULAMENTUL  CONCURSULUI:

 • Concurenţii vor fi divizaţi  în două categorii de vârstă:  gimnazial şi liceal
 • Sunt acceptate participări individuale.
 • Se acceptă lucrări în tehnica:  acuarelă, pastel, guaş, grafică, tehnică mixtă
 • Lucrarea trebuie să fie încadrate în dimensiunea exactă – h 15 × 30 cm.
 • Felicitarea trebuie să fie hotărâtă formal atât pe faţa exterioară, cât şi cea interioară (ţinându-se cont şi de spaţiile rezervate textului de felicitare)
 • Criteriile de jurizare a lucrărilor:  potenţialul creator, originalitatea hotărârii formale, realizarea ideii plastice pe marginea temei Sărbătorilor de iarnă, calitatea realizării tehnice a lucrării, respectare formatului de felicitare (h 15 × 30 cm.)
 • Data limită de participare la Concurs  este 29 noiembrie 2013. Lucrările se depun laborantei, Dna Larisa Andronache. Lucrării trebuie să fie însoţită de un formular cu numele participantului, clasa şi profesorul de specialitate.
 • Câştigătorii vor fi anunţaţi  pe data de 2 decembrie 2013.
 • La fiecare categorie de vârstă va fi selectată câte o lucrare câştigătoare.
 • Pentru locurile I elevii vor fi menţionaţi cu un premiu cu premiu oferit de către Administraţia Liceului
 • Una din lucrările premiante va fi publicată în formă de felicitare pentru Sărbătorile de iarnă!

Administraţia Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” aduce felicitări elevilor şi profesorilor, menţionând rezultatele remarcabile ale elevilor participanţi la Expoziţia de pictură – Concurs „Jan Alojzy Matejko” 2013, Ediţia I, eveniment dedicat zilelor culturale Polone în Republica Moldova şi organizat de către Ambasada Poloniei în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Remarcăm că, în cadrul acestui Concurs, eleva clasei a XII-a, 

- Leagul Carolina (profesor Oxana Ţip) a obţinut Premiul I şi elevul clasei a XI-a, 

- Teslaru Victor (profesor Constantin Peşterean) a obţinut Premiu Special. 

De asemenea, au primit Menţiuni de participare elevii: 

- Moraru Elena, 

- Dubăsari Rodica, 

- Ivanov Maria, 

- Emilianov Iurie, 

- Untilov Alexandru şi

- Mihalachi Cristina.

Vă felicităm pentru performanţele obţinute şi că prezentaţi un model al calităţii de instruire artistică prin lucrările care le expuneţi !!!

Premiul I

Leagul Carolina, eleva cl. a XII-a

profesor Oxana Ţip

Medalie de Bronz la Festivalului-concurs internaţional pentru tineret „Jocurile Delfice” 2012

Cu susţinerea Administraţiei Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, elevii au posibilitatea în fiecare an de studii să se manifeste artistic în cadrul Concursurilor Internaţionale şi Naţionale. 

 În perioada 24 – 29 septembrie 2012 s-a desfăşurat în oraşul Astana (Kazakstan) ediţia a VII-a a Festivalului-concurs internaţional pentru tineret „Jocurile Delfice”. 

 „Jocurile Delfice” sunt organizate de către Consiliul Naţional Delfic şi sunt asemeni Jocurilor Olimpice, doar că în locul probelor sportive sunt cele cultural-artistice, şi au drept scop susţinerea tinerelor talente, perfecţionarea măiestriei interpretative şi promovarea ideii Jocurilor Delfice în calitate de for superior al Artelor. 

La eveniment au participat peste 900 de tineri cu vârstă cuprinsă între 10 şi 25 ani din 15 ţări CSI şi Europa. Concursul s-a desfăşurat în 19 nominaţii (arte plastice, muzică, teatru, dans, etc.), iar deţinătorii locurilor I, II şi III au fost premiaţi, respectiv, cu medalii de aur, de argint şi de bronz. 

 Reprezentantul Republicii Moldova, în cadrul preselecţiei naţionale, la categoria Arte Plastice, a fost selectat elevul clasei a VII-a a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, Cezar CIOBANU, discipol a profesorului de specialitate, Igor Savin. 

Pentru performanţele artistice de care a dat dovadă în cele două etape ale concursului (I etapă – realizarea a 2 lucrări pe tema „Autoportet” şi „Natură statică”, a II-a etapă - „Compoziţie” pe tema anunţată de Consiliul Naţional Delfic la locul desfăşurării concursului, oraşul Astana, Kazakstan) şi în condiţiile unei concurenţe acerbe, Cezar CIOBANU a obţinut Medalia de Bronz.

Premierea elevilor LAAP în cadrul Concursului Jan Alojzy Matejko

Pe 5 octombrie, 2018 în cadrul Concursului-Expoziție de Arte Vizuale Ediția a VI-a „Jan Alojzy Matejko”, dedicat aniversării a 100 ani de independență a Republicii Polone și organizat de Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova, elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” au fost premiați cu locurile întâi și doi la Compartimentul Pictură și Compartimentul Grafică.