LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"

Diploma de Onoare a Ministerul Culturii al RM

INAUGURAREA EXPOZITIEI JUBILIARE - CENTRUL EXPOZITIONAL CONSTANTIN BRANCUSI

Vernisarea Expoziţiei Jubiliare, 45 de ani de activitatea a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, a avut loc pe 23 septembrie 2014, la Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi din Chişinău.

La eveniment au participat: ministrul Culturii, Monica Babuc, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Excelența Sa Mátyás Szilágyi, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Excelența Sa Artur Michałski, Preşedintele UAP, Ghenadie Jaloba, reprezentantul Centrului rus de Ştiinţă şi Cultură, Natalia Siminencinco, invitaţii de onoare, reprezentanţi ai Institutului de Arte „I.E.Repin” din Sankt Petersburg, Daria Kollegova (profesor de pictură și compoziție) şi Denis Vişniţkii (expert în artă, inspector în şcolile de arte din Rusia, curatorul al site-ului Academiei de Artă din Sankt Petersburg, |Practicum ).

În discursul oficial, ministrul Culturii a adus felicitări directorului Liceului, Nicoleta Stati, oferind instituţiei Diploma de Onoare pentru excelenţă şi contribuţie substanţială la edificarea culturii naţionale, promovarea unui învăţământ de calitate şi performanţe deosebite în contextul dezvoltării artelor plastice contemporane.

Totodată, reprezentantul Centrului rus de Ştiinţă şi Cultură, a decernat Liceului, Medalia de aur din partea Fondului „Сверхкартина Вячеслава Чеботаря” din Sankt Petersburg, cu ocazia Jubileului de 45 de ani de activitate a instituţiei.

Suntem onoraţi de gestul reprezentanţilor Centrului rus de Ştiinţă şi Cultură şi Institutului de Artă „I.E.Repin” din Sankt Petersburg, care au adus în dar Liceului albume de artă, care vor consolida tradiţia studiului academic şi pregătirea profesională a elevilor în procesul de studiu artistic.

Administraţia Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” aduce felicitări profesorilor, elevilor şi absolvenţilor, cu această frumoasă aniversare, dorindu-le noi realizări în plan artistic şi didactic.