LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"

În perioada 17 – 26 octombrie 2016 s-a desfăşurat Tabăra de creaţie la Conacul Colonelului Petre Petrescu, din comuna Runcu, România, unde au participat elevi ai LAAP ”Igor Vieru” şi studenţi ai APSA. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „Voice of Art” din România, în contextul Proiectului Cultural de susţinere a tinerilor talentaţi din învăţământul artistic preuniversitar şi universitar din RM. În cadrul proiectului au fost inaugurate două expoziţii, prima vernisată în incinta Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” cu lucrări reprezintative realizate de elevii şi studenţii celor două instituţii de învăţământ, iar a doua expoziţie desfăşurată în incinta Conacului Colonelului Petre Petrescu, cu lucrări realizate de participanţii la Tabăra de creaţie.

În perioada 7-17 aprilie 2016, s-a desfășurat a II-a ediție a Taberei Internaționale de creație în plein-air, cu participarea studenților anului I ai Academiei de Pictură ”Stati Art” din Chișinău. Tabăra de creație s-a desfășurat în comuna Moldovița, jud. Suceava, unde tinerii au avut ocazia să realizeze peisaje în plein-air și să valorifice patrimoniul cultural românesc a așezămintele monahale și monumentele istorice medievale, precum: Humor, Sucevița, Moldovița,Voroneț, ș.a. Lucrările realizate de studenți în perioada taberei sunt expuse în cadrul unei expoziții de pictură, vernisată în sala de expoziții a Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” , în perioada 02 mai – 15 iunie 2016.

Proiectul cultural-educațional a fost susținut de Fundaţia Academică pentru Educație și Cultură „Voice of Art” din România.