LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"
Mesaj pentru părinți

Mesaj pentru părinți

31 Aug 2020

Dragi părinți,

 

Vă mulțumim pentru susținere, înțelegere, răbdare și colaborarea dumneavoastră cu școala.  Dorim ca întreaga comunitate a liceului: elevi, părinți, cadre didactice și auxiliare să fim sănătoși și în siguranță.

Suntem în prag de început de an ALTFEL și împărtășim cu dumneavoastră aceleași senimente și preocupări. Trăim momente diferite de cele pe care le-am avut vre-odată și nu e simplu să ne schimbăm obișnuințele, să ne adaptăm noilor reguli și condiții impuse din cauza pandemiei cu COVID-19.

Suntem convinși că vom reuși să facem față dificultăților împreună, prin colaborare, prin stima reciprocă și prin responsabilitate, devenind un exemplu pentru copii, care vor învăța de la părinți și cadre didactice ce înseamnă să fii responsabil și atent față de sănătatea proprie și a colegilor, tolerant și solidar cu cei din jur. Noi, cadrele didactice, suntem pregătiţi să vă ajutăm copiii şi să vă punem la dispoziţie priceperea, cunoştinţele şi timpul nostru, vom face tot posibilul pentru a vă fi alături. Pentru noi fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire a cărei evoluţie o monitorizăm în permanenţă chiar dacă educația va fi organizată altfel. Școala va ține cont de toate normele de sănătate publică pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 și pentru a continua procesul educațional.

Covid-19 va fi pentru noi toți o experiență inedită, cu diferite lecții de viață. Avem, însă, o misiune comună: să protejăm copiii noștri. Și nu vorbim doar de sănătatea fizică, ci și de cea morală. Trebuie să facem în așa fel, încât această pandemie să rămână pentru ei o istorie din care au ieșit învingători.

Alături de dumneavoastră, avem pe umerii noștri responsabilități uriașe, de aceea vrem să ne ajutăm reciproc și să avem grijă unii de alții. Doar așa vom reuși!

Cu toții ne-am dorit ca școlile să se redeschidă și să începem anul școlar 2020-2021 în sălile de clasă. Am luat decizii, ținând cont de doleanțele dumneavoastră și  în funcție de specificul și capacitatea liceului.  Nu excludem că anumite schimbări, ajustări vor avea loc și pe parcurs. Vom fi nevoiți să intervenim, după caz, pentru a îmbunătăți lucrurile. De aceea vă rugăm să fiți îngăduitori, cooperanți și să ne ajutați. Acum chiar e nevoie de solidarizarea noastră a tuturor: cadrelor didactice, copiilor, profesorilor și a întregii comunități. Protecția și grija reciprocă ne poate face mai puternici, mai solidari, mai înțelegători și mai toleranți. Împreună putem depăși mai ușor această grea încercare.

Vrem ca dumneavoastră și copiii să fiți informați și să fiți la curent cu ceea ce se face și se întâmplă în liceul noastru, pentru a vă simți în siguranță. Vă prezentăm modelul de învățare pe care l-am ales pentru școala noastră, din cele 7 modele https://mecc.gov.md/ro/content/ministrul-igor-sarov-scoala-din-septembrie-va-fi-responsabila-flexibiladeschisa-reinnoita, propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. 

MODELUL 7 - Învățarea mixtă, aplicat pentru clasele gimnaziale și liceale.

Clasele a V-a – a XI-a vor fi împărțite în două grupuri, conform listelor de la disciplinele de profil.  

La disiplinele de profil toți elevii vor frecventa orele în atelere, a căror capacitate permite amplasarea elevilor la distanță de 1,5m unul față de altul.

La disciplinele de cultură generală, conform unui orar stabilit, grupele vor învăța o săptămână la distanță de acasă (online), iar a doua săptămână în clasă, la liceu. Astfel, în luna septemrbie elevii din grupul I vor veni la liceu în săptămânile I și III, iar în săptămânile II și IV vor învăța de la distanță, iar grupul II va veni la liceu în săptămânile II și IV, iar în săptămânile I și III vor învăța de la distanță.

Elevii clasei a XII-a vor frecventa la liceu toate orele de profil și de cultură generală.

 

De ce am ales acest model pentru instituția noastră?

·         Nu avem spații suficiente pentru ca toți elevii să învețe în același timp, respectând regulile.

·         Am ținut cont de doleanțele părinților.

·         Am ținut cont de doleanțele cadrelor didactice și de pregătirea acestora pentru procesul de învățare online.

Dragi părinți, vă încurajăm să fiți atenți și responsabili! Împreună cu copiii să dezvoltați zilnic deprinderi, în ceea ce privește măsurile de protecție și igienă, pentru a opri răspândirea virusului Covid-19.

Suntem mereu dispuși să vă oferim informație, să vă susținem și să vă fim alături. Îndemnăm tot colectivul de elevi, părinți, cadre didactice și auxiliare să fim precauți, atât la școală, cât și acasă, în locurile publice și pe stradă. 

Vă felicităm pe toți cu începutul noului an școlar!  Sănătate și succese tuturor!

 

Cu respect,  Administrația instituției.