LICEUL ACADEMIC
DE ARTE PLASTICE "IGOR VIERU"
Lucrarea unui elev al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a ajuns în colecția Vaticanului

Lucrarea unui elev al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a ajuns în colecția Vaticanului

11 Dec 2018

Elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău ocupă, an de an, primele locuri în cadrul concursului „Jan Alojzy Matejko”, organizat de Ambasada Poloniei la Chișinău. Anul acesta, elevii LAAP ,,Igor Vieru” au luat mai multe locuri premiante la concursul menționat.

La secția pictură, Zinaida Dumitrița, elevă în clasa a 12-a, a obținut Premiul Mare (locul I), iar Pricinoc Irina, elevă în clasa a 11-a, a luat locul II. La secția grafică – Fostica Natalia, elevă în clasa a 12-a, a luat Premiul Mare, Puiu Dumitru, elev în clasa a 12-a, a obținut locul II, iar Rumeghea Diana, clasa a 9-a, a luat Premiul Special.

Concurând cu instituții de artă precum Academia de Muzică, Teatru și Arte, Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Școala de Arte „Alexei Șciusev”, elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” reușesc să se remarce obținând cele mai bune dintre rezultate. Mai mult, una din lucrările premiate anul trecul la concursul „Jan Alojzy Matejko”, cea a elevului Maxemciuc Ilie, din clasa a 11-a, a intrat ulterior în Colecția Vaticanului.

Expoziția-concurs „Jan Alojzy Matejko”, organizată de către Ambasada Poloniei în Republica Moldova, este inaugurată în foaierul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Decernarea locurilor premiante va avea loc vineri, pe 5 octombrie, cu începere de la ora 17.00.

La eveniment, sunt invitați toți doritorii pasionați de artă și cultură.